40 jarig jubileumWe hebben verschillende activiteiten met betrekking tot ons 40 jarig jubileum:

Win een 1e, 2e of 3e prijs met een cadeaubon voor een avondje uit!

De Rijswijkse Video Computer Vereniging (RVCV) organiseert een filmwedstrijd in verband met het 40 jarig bestaan van de vereniging. Aan de filmwedstrijd  kan iedereen meedoen die de stad Rijswijk 2019 in beeld wil brengen d.m.v. een zelf gemaakte film.

Enthousiast geworden?

E-mail: naar S.Lagrand@ziggo. Voorzitter RVCV voor meer informatie omtrent deelname, inschrijfformulier, voorwaarden Filmwedstrijd RVCV.

  • Deadline inleveren film: 7 september 2019
  • Finale filmwedstrijd: zaterdag 9 november 2019,
  • Tijd: 19.30  (deuren sluiten om 20.00 uur)
    Locatie: Filmlokaal P van Vlietlaan 2, Rijswijk

  Open dag

De Rijswijkse Video Computer Vereniging houdt zaterdag 28 september van 13.00 uur tot 17.00 uur een open dag in het clubgebouw aan de P van Vlietlaan 2 in Rijswijk. Doel van de filmclub is het amateur filmen te bevorderen. Op de filmclub leren clubleden van elkaar. Ze richten zich in een gezellige omgeving op hun creatieve en inspirerende hobby.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers zien hoe films worden gemonteerd, hoe je zelf opnamen maakt en hoe een green screen werkt. Kinderen kunnen voor het groene doek gefilmd worden terwijl een andere achtergrond in de computer wordt toegevoegd. Tijdens de Open Dag is er een tweedehands markt met van alles op het gebied van “beeld en geluid”. Heb je spullen waar je niets meer mee doet en wil je dat weg doen, verkopen of ruilen dan is deze open dag ook iets voor jou.

Verder zijn er de nodige demonstraties zoals het digitaliseren van Super 8 films en videobanden. Tijdens de open dag worden continu films vertoond van de leden van RVCV. De vereniging houdt elke dinsdagavond clubavonden. Het monteren wordt op woensdagmiddag en donderdagavond beoefend en wordt er ook les gegeven.

In september november wordt er weer een cursus georganiseerd. Beginnende filmers leren gedurende drie avonden hun vakantie-, familiefilm of reportage boeiender te maken. De theorie wordt, behandelt maar ook de toepassing in de praktijk komt aan de orde. De Rijswijkse Video Computer Vereniging nodigt u voor de open dag uit. Je kunt ook vrijblijvend twee clubavonden bezoeken. Gelijk lid worden dat kan ook. De koffie staat voor je klaar. Tot ziens op onze open dag, cursus of clubavond!

  Cursus

Hoe verbeter ik mijn film(s)

Vrijwel iedereen is op de één of andere manier bezig met fotograferen of filmen in welke vorm dan ook: Semiprofessioneel, als hobbyist, als vlogger enz. Binnen de filmwereld (ook privé en op tv) is het kijkgedrag de laatste jaren nogal gewijzigd. Het moet allemaal snel, snel, snel en vooral vluchtig kijken. En vaak voor eenmalig gebruik. Toch zijn er nog mensen die van hun opnames meer willen maken: Een boeiend spektakel, een mooi verhaal, schoolactiviteiten, evenementen. speelfilm(pje), reportage, vakantieverslag, jubilea, promotiefilm en nog veel meer andere toepassingen.

Als je behoort tot de groep die hun opnames willen opwaarderen, je publiek wil boeien, dan ben je bij ons aan het juiste adres. De Rijswijkse Video Computer Vereniging (RVCV) viert  haar 40-jarig bestaan in september 2019 en biedt ter gelegenheid daarvan een filmcursus aan. Voor de goede orde: De filmclub telt leden uit de gehele regio rond Rijswijk. Tijdens de 3 cursusavonden komen o.a. de volgende onderdelen aan de orde: CAMERATECHNIEK (omgaan met de camera, hulpmiddelen, geluid, diverse microfoons, belichting, titels maken en monteren) en FILMTECHNIEK  (hoe vertel ik een verhaal, vakantiefilm, documentaire, reportage, speelfilm(pje) MONTAGETECHNIEK de basis,  hoe maak ik een goede film.

Het maakt niet uit met wat voor camera er wordt gewerkt (van mobiel tot professionele handycam) of welk montagesysteem wordt gebruikt. Met de aangeboden lesstof kan iedereen vooruit. De cursisten krijgen ook de gelegenheid om mee te denken over onderwerpen die ze graag behandeld willen zien. Maar zij moeten ook aan de slag met een eenvoudige opdracht.

De cursusavonden worden gegeven op woensdagavond 13, 20 en 27 november 2019, van 19.30 uur tot 22.00 uur  in ons clublokaal aan de P van Vlietlaan 2.  De kosten zijn 45 euro inclusief cursusboek en DVD. Er is ruimte voor gratis parkeren. Aanmelden voor deze cursus kan hier:  Email: S.lagrand@ziggo.nl voorzitter RVCV